zondag 11 december 2011

Start!

Dit is mijn blog die ik ga gebruiken voor het afstuderen. Hier ga ik mijn logboek bijhouden omtrent het afstudeerproject.

Het afstudeerproject is het aansturen van zonwering door middel van een Android tablet en een weerstation.

Dit is de opdracht omschrijving:

Inleiding
Android is een populair OS wat tegenwoordig voor veel verschillende doeleinden gebruikt wordt. Een voorbeeld daarvan is huisautomatisering om zonwering te bedienen. De aansturing hiervan kan met een Android tablet of smartphone. Een uitbreiding hierop is het aansluiten van een weerstation waardoor de zonwering zich snel aanpast aan actuele weersituaties. Zoals bijvoorbeeld bij te hoge windsnelheid of te veel neerslag gaat de zonwering automatisch omhoog en als het te zonnig is gaat de zonwering omlaag.

Opdracht
De opdracht is het bouwen van een Android applicatie voor een tablet die door middel van een zender de zonwering van het merk Somfy bestuurt. De zonwering maakt gebruik van een protocol op het 433Mhz frequentie. Hiervoor moet onderzoek gedaan worden naar de aansturing van de zonwering. De applicatie moet ook gebruik maken van realtime data van een weerstation, zodat de besturing ook autonoom kan werken. Voor de hardware is onderzoek nodig om te kijken of er bij TASS al een bruikbare basis is. Zoniet dan dient deze samengesteld te worden.
Resultaat van de opdracht is een werkend demonstratiemodel en een scriptie dat de technische achtergrond en bevindingen bevat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten