vrijdag 2 maart 2012

Het weerstion

Vandaag ben ik op zoek gegaan naar een oplossing voor een goed weerstation voor dit project. Het moest een weerstation zijn dat ik uit kan lezen en dat in het budget past.

Na wat zoeken kwam ik op www.wunderground.com. Weather Underground bied een real-time weerinformatie service aan via het internet. Het mooie aan deze serv

ice is dat je er zelf aan kunt deelnemen. Je kunt namelijk een goedkoop weerst

ation kopen en de data uploaden. De hele wereld kan dan gebruik maken van jou data.

Een weerstation dat veel gebruikt wordt is de
Alecto WS-4000 en kost nog geen 100 euro. Deze kan via USB aangesloten worden op je PC. Met een Python script (pywws) of een van de andere software pakketten die op de site vermeld staan kun je de actuele data uploaden. Deze data wordt dan opgeslagen in de database en voor iedereen beschikbaar gemaakt.


Voor dit project zou dit een mooie oplossing zijn om de nodige weerinformatie voor de app te verkrijgen. Weather Underground biedt namelijk een mooie API aan waar je de beschikbare data op kunt vragen in de vorm van XML of JSON. Nog een voordeel is dat je niet afhankelijk bent van één weerstation. Als er in de buurt al een weerstation aanwezig is hoef je zelf geen weerstation te plaatsen of als je weerstation even niet werkt heb je toch accurate data.

Als ik voor deze oplossing kies kan ik beginnen met de data van het website voordat ik een weerstation aanschaf. Als de informatie dan niet goed genoeg is kan ik er mijn eigen weerstation aan koppelen.


Find more about Weather in Goirle, NL
Click for weather forecast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten